Pentru persoane fizice

Directioneaza 2% din impozitul pe venit.

O data pe an, poti directiona cei 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non profit, fara nici un cost suplimentar.

Cum procedezi?

  • completezi formularul 230 pentru impozitul pe salariu (formularul poate fi downlodat de aici: https://drive.google.com/open?id=19MSPSaKrLv9lh3Hvh8Jz5vwvMWtJP1tz)
  • sau formularul 200 pentru venituri din alte surse precum cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc.
  • ambele formulare daca in anul precedent ati obtinut venituri si din salariu si din activitati independente.

Datele noastre ce trebuie completate:

  • Asociatia Suporterilor Socios Iasi
  • C.I.F. 38123094
  • Cont bancar (IBAN): RO80BTRLRONCRT0399916801

Dupa completarea formularului, acesta se depune la Administratia Fiscala de care apartii pana la 25 mai 2018 , sau il poti trimite si prin posta, recomandat, pe adresa Administratiei Fiscale de care apartii.

Nu trebuie completata suma ce urmeaza a fi virata. Ea se calculeaza automat ca 2% din impozitul pe venit.

Pentru persoane juridice:

Directioneaza 20% din impozitul pe profit.

Odata cu actualizarea Noului Cod Fiscal in anul 2016 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede ca  orice companie poate directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza  sociala. Insa, chiar si în acest moment, putini manageri stiu ca au aceasta libertate de alegere, care nu implica nici un cost. 

Cum redirectionez?

Modalitatea de directionare este foarte simpla: compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG‐ ul sustinut, cheltuielile fiind deductibile. In urma folosirii sumei donate, veti primi un raport asupra modului in care banii dumneavoastra au fost cheltuiti. 

  1. PENTRU SRL-URI

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 ianuarie al anului următor).

  1. PENTRU PFA-URI:

Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile  în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

 

Multumim pentru sprijin si pentru ca te implici in comunitatea ta!